اتصالات لوله های پلی اتیلنی شامل انواع فلنج، زانو، سه راهی، گپ و… میباشند. این اتصالات به روشهای مختلف از جمله روش قالبی بشکل تزریقی و یا با استفاده از ورق ضخیم پلی اتیلن بوسیله برشکاری و تراشکاری تولید میگردند. هرکدام از روش های تولید اتصالات پلی اتیلنی مزیت ها و معایبی دارند، مثلا در روش تزریقی بدلیل فراوانی و تنوع زیاد سایز، نوع مواد و فشارهای مختلف، دسترسی به تمامی این سایزها امکان پذیر نیست ولی در روش ماشینکاری براساس آنچه در نقشه اتصالات وجود دارد، آنها ماشینکاری شده و انطباق کامل با نقشه خواهند داشت.




اتصالات تزریقی
بدلیل قالبی بودن دارای یکنواختی در اندازه هستند و سرعت تولید آنها نیز خصوصا در پروژه های سنگین راحتتر میباشد. اتصالات تولیدی توسط دستگاه های جوش لوله پلی اتیلن قابلیت جوشکاری روی لوله را داشته که بصورت جوش بات ولد و یا در صورتیکه اتصالات الکتروفیوژنی باشند توسط دستگاه جوش الکتروفیوژن در محل های مورد نظر به لوله جوش داده میشوند. استفاده از مواد ضايعات توليد مشابه در صورت شستشوی كامل و عدم وجود اشيای خارجی تا ميزان 5% وزنی مجاز میباشد. لیكن توصیه میگردد در جهت حفظ كیفیت لوله و اتصالات و استفاده از حداكثر عمر بهره برداری، از ضایعات استفاده نگردد.
اتصالات جوشی
نسبت به تزریقی ارجحیت دیگری که دارند آن است که خصوصاً در تولید زانو، سه راهی و از این دست از جنس خود لوله میتوان آنها را تولید کرده و در نتیجه جوشکاری آنها از استحکام بالاتری برخوردار میگردد. اتصالات سایزهای بسیار بالا (از 500 به بالا) نیز اساسا بصورت تزریقی وجود نداشته و ناگزیراً اتصالات جوشی بجای آنها بکار میرود.
اتصالات كوپلينگی
اين اتصال بصورت حلقه هایی از جنس پلی اتيلن متناسب با سايز لوله ها میباشد كه در اثر حرارت منقبض شده و بصورت شرينگ عمل مینمايد و به سطح خارجی لوله ها، در محل اتصال كاملاً محكم شده و باعث اتصال لوله و از نشت مايعات داخل آن جلوگيری مینمايد.




اتصالات الكتروفيوژن
اين اتصالات از نوع ضخيم تر از كوپلينگها و متناسب با سايز لوله بوده و در سايزهای مختلف آنها نيز تغییر مینمايد.
پس از قرار دادن آنها در محل اتصال، با كمك نيروی الكتريكی گرم شده و باعث جوش خوردن اين اتصالات به لوله ها میگردد.
اتصالات رزوه ای
كه در قسمت انتهائی لوله ها بصورت پيچ و مهره رزوه شده و با چرخاندن لوله ها در داخل يكديگر به هم متصل میگردند و برای آب بند نمودن اين قسمت از كوپلينگ يا سيستم اكسترودر استفاده میگردد.




مزایای اتصالات جوشی پلی اتیلن
1- انطباق کامل اتصالات تولیدی با استاندارد 16963
2- دقت درجه زاویه اتصالات تولیدی با تلرانس های مجاز استاندارد
3- کیفیت جوش بسیار بالا هم از نظر ابعاد بید جوش و ارتفاع و یکنواختی آن و هم از نظر کیفیت و بهم پیوستگی جوش ایجاد شده (گذراندن تست های هیدرو استاتیک)
4- یکنواختی تولید اتصالات پلی اتیلن بدلیل دارا بودن سیستم کنترل کیفی حین تولید و آزمایشگاه مجهز
5- استفاده از لوله های استاندارد جهت تولید اتصالات جوشی و یا لوله های ارایه شده توسط مشتری
6- استفاده از لوله های پلی اتیلن ارایه شده توسط مشتری یکی از مهم ترین ارجحیت های اتصالات جوشی است که یکسان بودن قطر لوله را جهت جوشکاری تضمین مینماید.
7- یکی دیگر از مزایای اتصالات جوشی توانایی تولید اتصال با هر زاویه دلخواه مشتری میباشد که اینکار تسهیل در اجرای پروژه ها را ممکن میسازد.
مزایای اتصالات جوشی نسبت به تزریق
1- از آنجاییکه جنس لوله و اتصال در اتصالات جوشی یکسان میباشد در نتیجه جوش بسیار محکم تری نسبت به تزریقی که جنسی متفاوت دارند؛ ایجاد میگردد.
2- سایز قطر لوله و اتصالات جوشی یکسان میباشد در صورتیکه در اتصال تزریقی اقطار متفاوت هستند.
3- به دلیل ضخامت زیاد اتصالات در فشار ها و سایز های بالا امکان وجود مک و حباب در اتصالت تزریقی وجود دارد در صورتیکه اتصالات جوشی کاملا عاری از مک و نارسایی مواد میباشند.
4- علیرغم اتصالات تزریقی که در سایزها وفشار کاری بسیار محدود تولید میشوند ؛ اتصالات جوشی هیچ محدودیتی از نظر سایز؛ فشار کاری و یا زاویه نداشته و مطابق مشخصات لوله تولید میگردند.
انواع اتصالات تولیدی
1-زانویی 30 درجه
2-زانویی 60 درجه
3-زانویی 90 درجه
4-سه راهی 60 درجه
5-سه راهی 90 درجه
6-کاهنده هم مرکز و غیر هم مرکز
7-درپوش
8-کاهنده سه راهی 90 درجه
9-فلنج کوتاه
10-فلنج بلند
11-رینگ فلزی